idag är det mammas dag

♥ ♥ ♥ Idag är det morsdag! Grattis min kära mor. Även om jag kan vara sur och bitchig ibland mest för att jag har ont, är frustrerad och förbannad pga. sjukdomen så menar jag inte att ta det ut på dig. Du vet att jag tkr om dig. Skulle inte klara det här utan dig. Världens finaste & bästa mamma ♥ ♥ ♥

när man är väldigt sjuk blir man plötsligt väldigt liten 
Fokus Johanna

Dags att fokusera på mig själv 100% Jag går just nu igenom den tuffaste tiden i mitt liv (hittills) , jag vet att det kmr bli betydligt värre. Men nu fokuserar jag på nuet. Har inte energi att lägga på annat och andra som bara suger ur mig energi och oro istället för att ge mig mer av det jag behöver. Jag är besviken, ledsen och känner mig lurad. Hoppas att du känner dig nöjd. Det gick som du befarade. Hipphipphurraaa. Nog om det ya'll!
Men vet ni vad? Jag tänker inte grubbla mer på det. Äntligen kan jag vara "grubbelfri", sluta oroa mig om strunt saker och bara fokusera på MIG! Att bli bättre, kämpa mig igenom det här helvetet och må bra. Skulle ljuga om jag sa att jag inte är ledsen och besviken. Det är jag så klart. Jag borde ha lyssnat på mig själv från början och aldrig börjat något. Men som vanligt. Lyssnar mer på hjärtat än hjärnan. Ändring på det.. 22:41 nu ska jag få ännu mer smärtis. Har iofs gått 3h sedan sist så. Är extremt smärtpåverkad. Har såå ont. Stopp i dränaget, röntgen imorgon. Sen får jag min dom. Blir det en tredje komplicerad operation på 1 vecka eller liten op. Eller slipper jag den helt?? Får se om jag kommer sova inatt, nervös inför röntgen svaren. Jag tar så mkt piller just nu, men smärtis (smärtstillande) får jag i min dosa. Poff säger det, men håller inte heller speciellt lång tid heller tyvärr. I början av veckan fick jag 2,5 nu får jag dubbla. Men smärtan är obeskrivlig. Måste ju kunna vara uppe och gå osv. Sitta är värst. Klarar bara av att sitta rakt upp och ner i 20min.


Jag överlever - jag är en f i g h t e r.

Chasing the sun

Duschade sent igår med Descutan, jag som ändå frågade ska jag inte duscha både söndag kväll och måndag morgon. Visst hade jag rätt! :) Kl 22.00 kom en narkosläkare förbi också och ville prata lite om dagens ingrepp. Samtidigt kom stickhjälpen från C-op för att sätta en nål i handen på mig. Kl 04.00 kommer en SSK in och tar blodprov. Händer verkligen saker här 24/7. Känns mycket ovanligt.


Sov inte en blund inatt, är det inte den ena tanten som snarkar så är det den andra som hostar. Sen turas de om att gå på dass också. Eftersom jag ligger typ vid toan så blir jag väldigt störd. Hatar att dela rum, ska jag inte få sova på en vecka nu eller? Jisses, kommer verkligen vara helt körd. Vägrar gå på toan här inne, not fresh! Så traskar ut till en i korridoren. 


Kl 13.00 är det operation som gäller. Jag har lite extra ont i magen och känner mig nervös. Men som sagt, inget att jaga upp sig om. Har ju inget val. Har redan gjort Ultraljud & EKG idag. Annars kommer det vara en massa prover efter PTC och sköljning av dränaget osv. Myspys. Fysjutton, ser inte framemot att se en slang sticka ut ur magen på mig. Yuck! 
Skulle inte tacka nej till lite kladdkaksmuffins. Mums ;) Älskar att baka. Gjorde en himmelsk rabarberpaj förra veckan. Yum yum in my tum tum.

Some die youngThe vow

Blev bjuden på bio igår av fina Ullis! Filmen var jätte bra "The Vow" och väldigt trevligt sällskap. Så härligt att vara lite normal igen, umgås med härliga människor och vara ute bland folk. Även om jag tkr det är jobbigt att vara i större folkmassor. 


Filmen fick mig att tänka en hel del på förhållande, kärlek och livet. Absolut sevärd! 4.5 av 5. Fika vid Mälaren

Efter en fullspäckad fredag vaknade jag vääldigt trött idag. Ont i hela kroppen. Tog det lugnt några timmar. Sen 11.30 kilade jag ner på stan till Kajen med Anna. Fikade en timme. Skönt att sitta ute i det härliga vädret! 


Foto: taget i London 2009

I won't give up

Var i Uppsala igår, åkte från Västerås 09.00 kom hem 19.00. Tog en massa olika prover, pratade med två olika läkare och skrevs in. Permis tills imorgon (söndag kväll). Blir ett stopp i Morgongåva på vägen dit. Imorgon kväll blir det fler prover sen måndag morgon är det ultraljud. Vet inte hur många ultraljud jag har gjort över magen/levern det senaste halvåret, xx antal.På måndag ska jag även göra PTC, är så jäkla nervös då jag brukar bli riktigt jäkla dålig så fort de stör levern/gallgångarna. Men hoppas att detta funkar. Skulle vara helt underbart! Min SVP måste bytas ut då den inte fungerar alls nu. Tidigare har den bara gjort jäkligt ont & varit svullen / grön men fortfarande fungerat. I Västerås trodde kirurgerna först att det var en nervskada & den andra kirurgen som satte in den 4 veckor sedan sa att jag har inflammation i bröstmuskeln, så fick kortisonsprutor. Efter det har den gjort ännu ondare. Att ingenting ska fungera som det ska. Frustrerande då de måste försöka sätta en nål i handen på måndag & jag kmr inte kunna få dropp. Härligt värre.* förklaring PTC: Undersökningen utförs när en ERCP har misslyckats. Syftet är att skapa passage mellan gallvägar och tarm. Då undersökningen är smärtsam utförs den i narkos. Under genomlysningskontroll och eventuellt ultraljud punkteras gallvägarna i levern och kontrastvätska sprutas in. Efter det försöker läkaren lägga in både ett inre- och yttre dränage. Ett inre dränage kallas även för en stent vilket betyder att ett litet plast- eller metallrör läggs inuti gallvägarna. Ett yttre dränage är en plastslang som går från gallvägarna ut genom huden, den kallas för en PTC-kateter. När stentinläggningen lyckas används PTC-katetern i några dagar efteråt för yttre dränering. När stenten fungerar görs en kontrollröntgen och det yttre dränaget avlägsnas. Stenten kan ligga några månader till många år beroende på vilken typ av stent som använts. Om stentinläggningen misslyckas läggs endast en PTC-kateter ut genom huden, för yttre dränage. Då töms gallan ut i en påse.
Det yttre dränaget - PTC-katetern kommer att spolas med koksaltlösning varannan till var tredje timme under det första dygnet. Därefter spolas katetern ca. 1-3 gånger/dag. PTC-katetern ska vara öppen för yttre dränage de första 3-4 dygnen. Sedan ska, om en stent lagts in, enbart stenten fungera som dränering av galla ut till tarmen.En sötnöt


S o m m a r

Ett somrigt kort på lilltjejen från midsommar 2011.

RSS 2.0